Известие

Collapse
No announcement yet.

SOS TURBO 2.4JTD на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• SOS TURBO 2.4JTD на Алфа 156

Колеги предлагат ми Алфа156 2.4JTD с прецакано турбо.Аз имам перфектно турбо от Алфа 155 1.9TDI.Знае ли някой дали е същото или ако не е,дали ще стане това.Ако не става,ремонтира ли се или колко струва втора ръка? С други думи колко пари да си предвидя за турбо?

А ти сигурен ли си,че е само турбото?
    Ако е така и ти отбият 1500 лв,има мегдан да се помисли,а и незнам колко ти искат като начало.
    Турбината от 155 я реализирай на някой нуждаещсе.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

абе кажи им да купат едно ново турбо (или старо) да го сложат и да подкарат колата и тогава е купи. щот малко съмнително така само турбо да е проблема.

Comment

Първоначално публикувано от gen_ata Покажи съобщение
        Колеги предлагат ми Алфа156 2.4JTD с прецакано турбо.Аз имам перфектно турбо от Алфа 155 1.9TDI.Знае ли някой дали е същото или ако не е,дали ще стане това.Ако не става,ремонтира ли се или колко струва втора ръка? С други думи колко пари да си предвидя за турбо?
        Ако е 140.150к.с се ремонтира около 300-700лв. Ако е 136к.с-ново към 1700лв
        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Ами предлагат ми бартер за моето Ауди 100 2.5TDI.Обадиха ми се по телефона и ми предложиха тази оферта по обявата която съм пуснал.Но и на мен ми направи впечатление защото момчето каза че турбото не работи но колата върви но е спъната.Аз знам че турбо ако не работи и колата не работи,а и маслото ще чезне!Прав ли съм?С други думи това е сделката.Давам здрава кола а взимам счупена и тъй като имам турбо от моята алфа не може ли да се измисли нещо.Но сигурно няма да стане и най вероятно ще се откажа.Всичко зависи от първоначалните ми проучвания за цената на това турбо!А,и също това турбо има ли го в някой по-стар модел на алфа и на някаква по-нормална цена?

Comment

ако не работи турбото и колата се кара ще пуши жестоко и ще харчи много и няма да върви изобщо. така ми е казвал човек дето е началник на един известен сервиз който е от верига сервизи по българия

Comment

Предполагам,че черно ще пуши,ами маслото няма ли да чезне през турбината.Ако е така турбината не трябва ли да е олята с масло.Предполагам,че това може да се хване на диагностика,дали турбото е виновно?

Comment

абе докът изчезне маслото щи изчезне нафтата и нервите. ако турбото изобщо неработи

Comment

До старши тюфлек! Нещо не можах да схвана от последния ти коментар какво искаш да кажеш.Кулера наистина го има само че в левия калник,съжалявам излъгах те,че е в десния.Колата е внос от Италия и беше маняшки направена и подържана.Специално заради теб ще кача снимки на кулера и мотора,няма да ти взимам 100 лв може да почерпиш по бира и един съвет от мен не можеш да знаеш всичко,винаги има какво ново да научиш!

Comment

Така относно темата аз имам 156 2.4 JTD и знам че ново турбо е към 1600-1800 лв., а рециклиране на старото е около 600-800 лв., за това че си прави сам сметката в това колко ти свалят от цената и дали ти е изгодно.
                    Лично мой съвет не си давай здравата кола за такава с проблем
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

няма да споря колата ми с кулер ли е и как се пише,ок стана ми ясно!!!!!!!!!!!!!! Помагайте ако можете по тематалНяма никъде такова турбо за Алфа 156!!!!!!!!!Сега въпросът ми е от какво може да се замени? Алфа 166 2.4 , Ланчия Капа 2.4 от марея разбрах,че не е същото защото собственика на Алфата е купувал такова и като е видял,че не е същото и го е върнал.Дано да намерим такова турбо д..ба!!

Comment

Турбина става от 140 коня мотор,но с преправянеиначе за 136 никъде няма да намериш,пък и не вярвам да е в по-добро състояние от тази на колата.Моето мнение е да закараш колата на майстор да си каже мнението
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ок! То е ясно,че ще ходя при майстор ама в какво се изразява това преправяне.Ако е само захващането,фланеца ок няма проблем ще се справим,ама ако трябва вакуми,електроники и тем подобни простотии не се наемам.Дай некакво инфо за това преправяне и къде го има този 140 к.с. мотор?

Comment

Не питай старило,питай патило.
                            Преди точно две седмици,ревях като крокодил,че няма турбо за 2.4 жтд 136(моята е такава)Някой колеги говорят на изуст доста.Значи ремонта (ако е възможен) струва 350лв мога да ти дам координати на такъв сервиз в София.Ако се разтърси добре човек намира всичко,което му е необходимо.Аз си намерих турбина за 136кс за 400лв(с луфт),но ми дреме на г..а.Колата си върви на пушка.Гледах турбини и за 600-800лв със същия луфт,като моята.Изобщо това,че не може да се намери турбо и ремонтира е някакъв мит,градска легенда,за да може да ни дерат кожите.Абсолютни спекуланти.Иначе като нова наистина е 1800лв,обаче пак търгашите са тъпи.Взимаш си от 140кс версия нова 1400лв и за около 100лв се преправя и си капитан на кораба.
                            Има вариант и от Мареа жтд 136кс,която е по-евтина в пъти,но е без променлива геометрия.
                            Казваш,че колата се движела,добре нека се свали турбина и в сервиз за турбо веднага ще ти кажат,дали е възможно рециклирането.
                            Ще ти дам и жокер в Ланча форума има Либра 2.4жтд 140кс на части.Момчето има турбо и го дава на цена далече от спекулативните цени 800-1000лв.
                            На търговците на италиянски части ще им кажа само едно-картофите не ги вадиме с бомби(вече).
                            Омръзна ми да слушам,че видиш ли на Алфа 156 всичко е скъпо.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                            Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от vikoalfa Покажи съобщение
                              Не питай старило,питай патило.
                              Преди точно две седмици,ревях като крокодил,че няма турбо за 2.4 жтд 136(моята е такава)Някой колеги говорят на изуст доста.Значи ремонта (ако е възможен) струва 350лв......
                              Колега, би ли разказал на невежите къде ги рециклират турбинките от 136 коня моторите, че имам една за рециклаж в склада.
                              "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Working...
                              X